vrijdag 27 juni 2014

It's Magic

Deze ochtend worden we om 7 uur wakker gebeld door Hen…..volgende keer graag iets later bellen pa, we hebben vakantie! Nu we toch wakker zijn, besluiten we na wat computeren eerst een duik in de pool te nemen. Er zijn meerdere zwembaden op het resort, het grote thema bad ligt centraal maar bij ieder gebouw is ook een kleiner zwembad te vinden. We nemen het zwembad dat in ons gedeelte, Aruba, ligt.

De pool in Aruba

Na wat rondjes gezwommen te hebben, gaan we terug naar onze hotelkamer om ons klaar te maken voor het ontbijt. Margriet keek vanmorgen uit het raam en dacht dat het mooie weer over was??? Onderweg naar de foodcourt schijnt de zon volop en is het al iets van 27 graden. Dat vind ik best wel mooi weer. Het ontbijt bestaat uit een bakje yoghurt, wat fruit en een kop thee. De tafel in de foodcourt wordt schoongemaakt door een 108 jarige man. Hij deed zijn best maar wij vonden dat hij beter met pensioen kon gaan (we weten uit ervaring dat sommige mensen wat moeite hebben om te stoppen met werken). Ach, het tafeltje was in ieder geval schoner dan eerst en wij poetsen het nog wat na als hij weg is.


Mooie blauwe lucht boven de tropische fontein


Vandaag staat het Magic Kingdom op het programma. We nemen de Disney bus om er te komen. We hoeven niet lang te wachten voordat de juiste bus komt.

Bushalte Aruba

 In het Magic Kingdom aangekomen, lopen we gelijk tegen een mini parade aan. De sfeer is gezet!





Het kasteel ziet er nog steeds tip top uit. De hub (het plein voor het kasteel) wordt dit jaar aangepast zodat er meer loopruimte is tijdens bijvoorbeeld de parade. Een deel is daarom afgezet met schermen maar dat is iets verder van het kasteel zodat het niet op de foto's komt.


Het kasteel
Onderweg naar het kasteel laten we een aantal photopass foto's maken. We krijgen ook onze eerste speciale magische foto met Tinkerbel.




Om 12:30 uur worden we verwacht in een ander kasteel, die van het Beest (van Beauty). Een tijdje terug heb ik via een speciale internet site een fastpass gereserveerd voor een lunch bij het Beest. Het Be Our Guest Restaurant zoals dit kasteel heet, kent in de middag een soort quick service en in de avond is het table service. Voor de lunch is het mogelijk een soort fastpass te reserveren zodat je niet in de hele lange rij in de brandende zon hoeft te staan. Deze fastpass is niet op de gewone website te vinden maar voor mij blijft niets geheim dus na wat moeite had ik de juiste website gevonden en een reservering gemaakt. En dat was geen overbodige luxe. De rij voor de lunch was ook vandaag super lang en wij liepen er zo langs en zaten binnen 5 minuten aan tafel. Ook leuk om te vermelden is dat je in dit restaurant eerst je bestelling plaats bij een van de computers. Daarna zoek je een tafeltje uit en via je Magic Band weet de bediening je precies te vinden en brengt je bestelling netjes aan tafel. Als je geen Magic Band hebt dan krijg je een roos mee die je op je tafel zet en waarmee je gelokaliseerd kan worden.


Kroonluchters in de balzaal van het Be Our Guest Restaurant
Voor de lunch kiezen we salade nicoise en een quiche. Het toetje is een soort soesje maar dan met andere vulling.

Heerlijke lunch in Be Our Guest

Het wifi signaal is ook prima hier!

Een van de zuilen in het restaurant
Na de lunch laten we ons nog op de foto zetten.

Met het kasteel op de achtergrond (in de bergen)

Voor en na de lunch slenteren we op ons gemak door het Magic Kingdom en doen we af een toe nog een attractie.

Entertainment

Het vliegende olifantje (De vliegende olifantjes)

En dat doen we!

Om 14 uur is het echter tijd voor iets nieuws: de Seven Dwarfs Mine Train. Deze attracties is onderdeel van het nieuwe Fantasyland en is vorige maand geopend. De wachttijd is in de middag al opgelopen tot 90 minuten. En dat is lang en lijkt nog langer als het zo heet is als vandaag. Disney medewerkers delen bekers met koud water uit voor de wachtende, dat is dan weer netjes geregeld. Wij hebben natuurlijk een fastpass en wachten niet langer dan 10 minuten!


7 Dwarfs Mine Train

De karretjes (ze schommelen ook nog heen en weer tijdens het rijden)

Het ritje is kort maar leuk. De thematisering is gedetailleerd en helemaal op Disney niveau, prachtig gedaan. Over een paar dagen gaan we nog een keer want dan hebben we weer een fastpass reservering.
Op een bepaald moment beginnen we oververhit te raken en is het tijd voor wat verkoeling. Die vinden we in de vorm van een pineapple float.


Dole Pineapple

Pineapple float (annanassap met vanille ijs)
Daarna lopen we nog wat rond en vangen een glimp op van de nieuwe parade. Later deze vakantie gaan we die nog beter zien want ook daar heb ik een fastpass voor geregeld (voor een plek langs de kant).

Vuurspuwende draak in de parade
 De pineapple float biedt in deze hitte niet voldoende verkoeling. We lopen langs de country bear jamboree en besluiten hier naar binnen te gaan. Deze attracties hebben we ooit, lang geleden afgezworen en we weten nu weer waarom. Wat een saaie bedoening. Maar we zijn iets afgekoeld en kunnen er weer heel even tegenaan.


Ziet er vrolijk uit zo (schijn bedriegt)
Voor nog meer verkoeling gaan we bij de presidenten kijken. Hier hebben we ook prima wifi en wordt Facebook bijgewerkt.

Margriet (met mobiel) en Lincoln (op schilderij)
Als we na de presidenten met de radar boot een rondje willen varen, blijkt er een onweersbui in de lucht te hangen en vaart de boot niet uit. Alle buiten-attracties zijn nu gesloten dus ook de trein die om het park rijdt, staat stil. Zo zijn we snel door onze opties heen en besluiten richting uitgang te gaan. Vanuit het Magic Kingdom nemen we de bus naar de Beach Club waar we om 19 uur een diner reservering hebben in het Cape May Cafe.

De Beach Club
Omdat we wat eerder dan gepland uit het Magic Kingdom zijn vertrokken zijn we ook eerder in de Beach Club. We melden ons alvast bij het restaurant en krijgen een pager mee. Nog voor 19 uur zitten we aan tafel.

Binnen in de Beach Club
Het Cape May Cafe heeft voor het diner een seafood buffet. Er is allerlei lekkers om op te scheppen. Vandaag ook verse, gefrituurde calamari!


Sla, shrimp en calamari

Nog meer lekkers

En misschien wel het aller lekkerst!

Na het eten bekijken we nog wat van het resort en nemen dan de bus naar Downtown om van daar uit de bus naar ons resort, Caribbean Beach, te pakken. De fastpassen voor plaatsen voor het vuurwerk in Magic Kingdom laten we voor wat ze zijn, we hebben er geen zin meer in.

Wat we morgen gaan doen? We zien wel waar we zin in hebben, misschien nog een rondje Animal Kingdom want daar heb ik fastpasses voor gereserveerd (maar die kunnen we ook veranderen).

Bedankt voor de reacties op het blog. Wij zijn hier volop aan het genieten. Omdat we al heel vaak in WDW zijn geweest, doen we alles op het gemak en wanneer we er zin in hebben. We hebben tenslotte alles al gezien en gedaan en wie weet zijn we er volgend jaar weer. Dus als zoals gisteren Fantasmic niet door gaat vanwege de regen dan hebben we daar niets van en gaan we gewoon wat anders doen. Deze vakantie doen we wel wat nieuwe ervaring op zoals de Magic Bands, het Dining plan en Photopass. Tot nu toe zijn we fan van de Magic Bands. Super handig dat je met zo'n armband alles kan. Gelukkig werkt hij bij ons ook prima want anders was de ervaring waarschijnlijk wel anders geweest.

Morgen weer nieuwe avonturen!












5 opmerkingen:

  1. Heerlijk allemaal zeg! Dat ijsje moet ik ook nog steeds proberen. Ik zeg 2016!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Deze fastpass is niet op de gewone website te vinden maar voor mij blijft niets geheim dus na wat moeite had ik de juiste website gevonden en een reservering gemaakt. En dat was geen overbodige luxe. "

    Zou je mij de website door kunnen sturen waar je de reservering met Fastpass van Be Our Guest gedaan hebt.
    Bijvoorbaat dank ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. beourguestlunch.disney.go.com Je moet inloggen en hebt een 12 cijferig reserveringsnummer nodig (van je resort reservering, anders kan het niet). Dat kon ik nergens vinden maar uiteindelijk zag ik het in de adresbalk van internet staan toen ik naar de incheck site op My Disney Experience ging. Dus heel erg verstopt en niet duidelijk aangegeven.

      Verwijderen
  3. Met zo'n vol programma moet je wel vroeg op. heb je ook nog wat aan je dag.
    Be our guest blijft toch wel bijzonder.
    Leuke foto's van photopass. niet vergeten ook te filmen.
    Geweldig dat ze dan weer bekers water uitdelen bij de Seven Dwarfs.
    Alleen voor het seafood buffet komen we al.

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. super verslag weer, ik zit echt mee te genieten. Wij hebben ook gegeten in Be our Guest en vonden het ook zeer de moeite waard. Ga zo door en ik lees lekker mee, de teller staat bij ons op 2,5 week.......niet dat we iedere dag tellen hoor hmhm (hihi).
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen