zondag 29 juni 2014

Harambe Nights

We waren gebleven bij het ophalen van de polsbandjes na de safari. Vanaf 16 uur kon je met je Harmbe Nights kaartjes het Animal Kingdom binnen. Wij waren er al wat eerder en waren voor entree ook niet afhankelijk van de Harambe Nights kaartjes. Inmiddels was het al bijna 18 uur en konden we ons polsbandje ophalen bij een van de medewerkers die bij de ingangen van het Afrika gedeelte stonden. Alleen de mensen met een polsbandje mochten na 18:30 Afrika binnen. Wij kregen het giraffen polsbandje. Het soort dier heeft te maken met de indeling van het theater maar ik kon mij niet meer herinneren of giraffe een goede plaats zou opleveren.

Het polsbandje
Afrika werd nadat wij het polsbandje hadden bemachtigd, gesloten om alles klaar te kunnen zetten voor de avond. Wij bleven in de buurt in afwachting van het weer opengaan van Afrika. Het was een bloedhete dag en af en toe liep het zweet met straatjes van ons af. Gelukkig konden we een fan met waterspray helemaal voor ons zelf claimen en vonden zo de nodige afkoeling.

Even afkoelen
Om 18:30 kwam een medewerker vertellen dat Afrika geopend was voor de Harmabe Night gasten. Bij de ingang van Harambe Village stonden allemaal medewerkers op een rij die ons welkom heette op het feest. Dat was weer echt Disney stijl, je voelde je gelijk een belangrijke gast.


Harambe Village en het Lion King theater vanaf de brug
Overal verspreid stonden buffetten waar je het voorgerecht kon krijgen. Voor ons was dat een soort salade met paneer kaas (weet niet wat voor soort kaas dat is, leek wat structuur betreft op mozzarella). Verder waren er nog cheeseburger loempia's (?) en drumsticks voor de vleeseters. Ook kon je verschillende soorten (alcoholische) dranken krijgen waaronder Jungle Juice. Er was volop eten en drinken te krijgen en alles werd steeds weer aangevuld. Je hoefde ook niet in de rij te staan want er waren genoeg buffettafels.

Het buffet met de voorgerechten.


Verder stonden er mensen uit de verschillende Afrikaanse landen die iets te vertellen hadden of te laten zien over hun land. Je kon je gezicht laten beschilderen (met wat strepen etc) en er was muziek. Een gezellig begin van de avond vonden wij.

muziek
Er was een boekje verkrijgbaar met daarin het programma, menu en informatie over de voorstelling.

Programma boekje

Het programma voor de avond
Om ongeveer 18:15 ging het theater open. Voor de ingangen stonden medewerkers met borden die correspondeerden met de verschillende dieren van de polsbandjes. Wij moesten dus bij de ingang naar binnen waar de medewerker met het bordje Giraffe stond. Ik had gelezen op internet dat je voor goede plekken niet te lang moest wachten met naar binnen gaan dus zijn we gelijk toen de deuren opengingen naar de ingang gelopen. Binnen stonden tafels met daarop houten kokers waarvan ieder er een mocht pakken.

De houten koker
In de koker zat Lion Chow, een knabbel voor tijdens de voorstelling. De Lion Chow bestond onder andere uit schijftjes gedroogde pretzel, rozijnen en gesuikerde nootjes.

De Lion Chow
 Nadat wij een koker hadden gepakt liepen we verder naar het gedeelte waar de giraffen mochten zitten. We konden aanschuiven op de bank direct aan het podium. Er waren nog twee banken voor ons maar die waren wat korter waardoor wij gewoon helemaal vooraan zaten! We zaten weliswaar aan de zijkant van het toneel maar het toneel was zo opgesteld dat wij recht op het orkest keken en de verteller, zangers en dansers allemaal goed konden zien. Volgens mij hadden we gewoon de beste plek van het theater. 10 minuten later kwam er een moeder met haar zoontje en zij wilde graag naast Margriet zitten want daar was nog plek. Alle mensen werden echter verder naar boven verwezen dus bleef de plek naast Margriet vrij (het was ons niet duidelijk waarom). Ook de moeder werd naar boven verwezen maar ze bleef volhouden dat ze op de lege plek wilde gaan zitten maar vond wel dat we dan allemaal door moesten schuiven. Er was namelijk ook nog een plek in het midden van de bank vrij omdat iemand even naar de wc was gegaan (die persoon zou dus weer terug komen). Die moeder begon wat ophef te maken omdat niemand moeite deed om door te schuiven of haar uit te nodigen te gaan zitten op de lege plek. Een meneer achter ons werd het zat en vroeg of moeders het gezellig wilde houden want het was een familie voorstelling. Uiteindelijk is moeders toch maar boven gaan zitten met haar zoontje. Moet ze volgende keer ook maar als eerste naar binnen komen en niet als een van de laatste en dan de beste plek verwachten. Wij genoten natuurlijk van onze fantastische plaatsen en het spektakel kon nu beginnen.

Introductie van de verteller van vanavond: David Alan Grier
De verteller van vanavond was David Alan Grier. Hij heeft gespeeld in Porgy and Bess, de tv serie In Living Color en in de film Jumanji. Niet dat ik hem kende of herkende….

David Alan Grier als verteller
Verder was er een zang- en dansgroep die continu op het podium stond, een orkest, een filmscherm en dansers die kwamen en gingen.

De zang- en dansgroep
 Het verhaal van de Lion King werd verteld met ondersteuning van filmbeelden, live muziek van het orkest en zang en dans. De show is niet te vergelijken met de show die overdag in Animal Kingdom wordt uitgevoerd (Festival of the Lion King), het was een meer volwassen show vond ik. Hieronder nog een aantal foto's om een indruk te geven. Al was het moeilijk om goede foto's te maken want flitsen was natuurlijk niet toegestaan.







Na de voorstelling moest iedereen het theater verlaten en was het tijd voor de street party en het diner. Door heel Afrika stonden weer buffetten opgesteld met allerlei lekkers. Het eten was wat meer geschikt voor de avontuurlijke eter. Voor ons geen probleem (of eigenlijk niet eens zo bijzonder) maar als je meer van het fastfood of simpel eten houdt dan was er weinig keuze.

Vegetarian Heirloom Legume Wat served over Basmati Rice
Ons tafeltje

Naan bread, Hummus, Salade, Raita, Samosa's met Chutney

Toetjes: Pineapple, Rice Pudding, Chocolate Kenyan Coffe Bite, Chai Cream etc.
De buffetten werden steeds weer bijgevuld, er was meer dan genoeg eten voor iedereen de hele avond door. Ook kon je weer van alles aan dranken krijgen: oa cola, jungle juice, wijn en bier. Buiten de speciale buffetten kon je ook fruit pakken zowel heel fruit zoals appels en bananen als bakjes met gesneden fruit of aardbeien. Wij namen twee bakjes aardbeien die we mee hebben genomen voor de volgende ochtend (we blijven Hollanders!). En tot onze verbazing waren de ijskarren er ook en kon je gewoon een ijsje (of meer dan een) uitkiezen. Dus kozen wij een lekkere Mickey Ice Cream Bar. Ondertussen werd er feest gevierd in Harambe. Er was live muziek en er liepen ook karakters rond. Het was een gezellige, zeer goed geregelde avond.

houtbewerker aan het werk

Rafiki

Rare vogel
 Om half 11 zou het feest afgelopen zijn en om een uur of 10 zijn wij richting de uitgang gelopen. Op het plein voor de boom van Animal Kingdom stonden nog wat figuren (bekend van de parade van Animal Kingdom) die ons gedag zeiden. Ook de boom was mooi gemaakt met allemaal glinsterende lichtjes er in (onmogelijk om op de foto te zetten).

Aap bij de uitgang

Medewerkers van Disney stonden bij de bushalte en vroegen aan iedereen waar ze naar toe moesten. Onze bus stond klaar en vertrok al snel. Het was wel een gecombineerde bus met het Art of Animation en Pop Century resort waardoor we er iets langer over deden. Maar we werden netjes voor de deur afgeleverd.
Moe maar nog nagenietend kwamen we op onze hotelkamer aan. Het blog moest wachten tot de volgende dag want daar had ik echt geen puf meer voor.





2 opmerkingen:

  1. Geweldig die entree bij Harambe Vilage, super Disney!
    Cheesburger loempia,s, ben benieuwd wat de Chinees hiervan denkt.
    Ook leuk dat de mensen iets vertellen over hun land.
    Hoe komen ze op het idee, een koker met Lion chow.
    Goed gedaan, plaats veroverd en vasthouden!
    Leuk die verhalen verteller. En de foto's zien er prima uit.
    Weer eten, het houdt niet op!
    Al met al ziet het er heel gezellig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw dat ziet er geweldig uit.
    En echt weer op z'n Disney's. Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen