donderdag 26 juni 2014

Blockbuster

Na een heerlijk nachtrust zijn we al vroeg wakker maar doen alles lekker rustig aan. Als we aangekleed zijn, lopen we naar de foodcourt in Center Town. Het is op dit vroege uur al behoorlijk warm en zonnig.


Ingan Center Town

We kiezen voor een eenvoudig ontbijt bestaande uit yoghurt, fruit en een mug thee/ koffie.

Het ontbijt
 De foodcourt van het Caribbean Beach resort lijkt op een gezellig Mexicaans straatje. Je kan er heel veel verschillende etenswaren kopen, van een echt Amerikaans ontbijt met aardappels en bacon tot een appel.

De foodcourt in Caribbean Beach
 We betalen het ontbijt met onze Magic Band. Als we de bon goed bekijken blijkt de kassa mevrouw drie snack credits afgeschreven te hebben. Dat was niet volgens plan. Het ontbijt willen we gewoon betalen en de snack credits willen we zo effectief mogelijk gebruiken (lees: voor dure snacks). Als we het ontbijt op hebben, melden we ons bij de conciĆ«rge/ hulp balie en leggen uit wat er mis gegaan is. De dame achter de balie lost het allemaal netjes op en vraagt of ze nog meer voor ons kan doen. Nu we er toch zijn, regelen we gelijk ook maar wat andere dingen. Zo hebben we na 5 minuutjes niet alleen onze snack credits terug, ook is de Magical Express (bus naar het vliegveld) gereserveerd en kunnen we de laatste dag tot 13 uur in onze hotelkamer blijven.
Na de regeldingen bekijken we de winkel en lopen weer terug naar onze kamer. Onderweg nemen we foto's zodat alle bloglezers een indruk kunnen krijgen van het resort.


Brug

Op naar Aruba 54

Gebouw 54 in Aruba

Onze hoekkamer: 5449

Doorkijkje in Aruba

De drinkmuggen zetten we op onze kamer en dan gaan we op weg naar Hollywood Studio's. De Aruba bushalte is niet ver van ons gebouw. Als snel arriveert de juiste bus, stappen we in en worden we netjes voor de ingang van de Studio's afgezet.




We slenteren door de straten van de studio's en laten verschillende foto's maken door de Photopass mensen van Disney (deze vakantie hebben we alles er bij genomen: dining plan en photopass). Dan is het tijd voor een snack (die credits moeten wel gebruikt worden!). We kiezen voor een cinnamon roll en brownie met white chocolate bij Starring Rolls Cafe.

Need I say more….
 Na deze suiker-shot is het tijd voor actie! De fastpass voor Toy Story Midway Mania kan ingewisseld worden. De Magic Bands doen het prima en geven groen sein voor de korte rij van de fastpass bij deze attractie.



We schieten er op los en scoren best aardig. Wat is dit toch een leuke attractie waar je bloed fanatiek van wordt.

Het schietgerei van Toy Story Midway Mania

Verder genieten we van het zeer warme weer, de gezellige drukte en natuurlijk van een aantal attracties zoals Catastrophe Canyon van de Backlot Tour.

Fire!

Water!
 Dan is het alweer tijd voor de lunch. Voor een quick service credit krijgen we ieder een hoofdgerecht, drinken en een toetje. We kiezen voor een grilled veggie sandwich en salade en als toetjes banana parfait en vanille cake met oreo kruimels.


Voedzame lunch

Na de lunch hebben we nog een fastpass reservering staan voor het Hollywood Tower Hotel en Star Tours.

Gelukkig hoeven we hier niet te slapen.

Inchecken voor de Star Tours vlucht.
 Omdat wij heel veranderlijk en flexibel zijn, besluiten we na deze attracties het park te verlaten en naar Downtown Disney te gaan. We hebben namelijk nog een voucher voor een 100 dollar gift card die in de winkel World of Disney in Downtown opgehaald kan worden. Om 18 uur moeten we echter weer terug zijn in de Studio's vanwege een reservering bij Mama Melrose voor het diner.

Downtown
Als de giftkaart in ons bezit is, gaan we onze handen wassen bij Basin. Er staan daar verschillende scrubs klaar om uit te proberen. Ze ruiken lekker en je krijgt er zachte handen van weten wij inmiddels uit ervaring. Margriet koopt dan nog een pot van het scrub en ik kies drie bathbombs uit. In ons voucherboekje die we van Disney UK kregen zit een kortingsbon van 10% voor Basin dus die is gelijk goed besteed. Via Ghirardelli's (voor het chocolaatje) lopen we naar de bushalte om weer terug te gaan naar de Studio's. Aldaar bezoeken we het theater van de Muppets.

Muppet Vision 3D

De heren zitten ook weer op hun gebruikelijke plek in het theater.
 Met de zojuist opgehaalde giftcard, kopen we een aantal versieringen voor onze Magic Bands.


Om 18 uur kloppen we aan bij Mama Melrose. We zijn duidelijk niet de enige maar het wachten duurt niet lang. We hebben het Fantasmic Pakket gereserveerd en betalen met een table service credit. Het Fantasmic Pakket bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht, toetje en zitplaatsen bij de Fantasmic show om 21 uur. Normaal krijg je voor een table service credit geen voorgerecht maar bij het Fantasmic pakket dus wel. En zo halen we het maximale uit het dining plan!


Vooraf: mozzarella met tomaat

Vooraf: Cesar Salad

Hoofd: Seafood pasta

Gegrilde groente pasta met geitenkaas
Tijdens onze vorige familievakantie hadden we ook voor het Fantasmic pakket gekozen maar ging de Fantasmic show uiteindelijk niet door vanwege slecht weer. Dit keer is het na het diner nog warm en droog……

…..maar helaas, ook deze keer is het ons niet gegund. Het lijkt er op dat de bui overwaait maar zo'n 45 minuten voordat de show moet beginnen, wordt omgeroepen dat deze gecanceld is. Nou ja, morgen weer een dag.


Poncho met Margriet

In de regen (het komt gelukkig niet met bakken uit de hemel) verlaten we het park en gaan we terug naar het hotel.

Morgen gaan we naar Magic Kingdom om de nieuwe 7 dwarfs mine train uit te proberen die vorige maand geopend is.











4 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk verslag.....ik ben zo blij dat we over 3 weken vertrekken want de heimwee wordt er niet minder door hahaha. Jammer van Fantasmic maar jullie hebben inderdaad nog genoeg dagen. Ik weet nog steeds niet wat ik van het nieuwe fastpass systeem moet denken......we hebben non-expiration tickets en ik moet toch eens vragen hoe we daar mee om kunnen gaan.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een geweldige dag.
    Zo te zien werkt de magic band goed en de versieringen zijn ook leuk.
    Mama Melrose blijft toch een geweldig restaurant, zag er allemaal weer goed uit.
    Veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie hotel ziet er gezellig uit zeg. Jullie hebben weer een leuke afwisselende dag achter de rug. Jammer van de regen maar wie weet later in de week? Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geniet van je blog,leest lekker weg en mooie foto's. Jammer van Fantasmic. Hebben wij ook eens meegemaakt, lang wachten en dan geen show, hopenlijk volgende keer beter.

    BeantwoordenVerwijderen