woensdag 2 juli 2014

Vakantie in WDW

Ook deze keer een 2 in 1 blog. We zijn echt vakantie aan het vieren en doen alles rustig aan, buiten dat is het niet de eerste keer WDW dus hebben we niet heel veel nieuws te vertellen. Maar voor iedereen die toch wil weten hoe wij onze dagen hier vullen, lees vooral verder.

Dinsdagochtend zijn we gaan zwemmen in Typhoon Lagoon. We waren een beetje sloom en daarom niet zo vroeg in het waterpark als vooraf bedacht. Maar geen probleem ondanks dat we er kort waren, hebben we ons prima vermaakt. Eerst in de mega golven van het grote bad, daarna een rondje in een tube, van de glijbaan en opgedroogd in het zonnetje.

Typhoon Lagoon


De mega golf van Typhoon Lagoon

Lekker ronddobberen in een tube
Na het zwemmen zijn we teruggegaan naar het resort en hebben daar in de food court wat gegeten. In de middag wilden we een tweede poging doen om de nieuwe parade in Magic Kingdom te zien. Dit keer was er geen fastpass meer beschikbaar voor goede plaatsen maar het zou geen probleem moeten zijn om een aardig plaatsje zonder fastpass te bemachtigen. Dus op naar het Magic Kingdom. Voor de liefhebbers of geïnteresseerden nog een paar foto's van het resort bij de bushalte van Old Port Royale (dat is het gedeelte waar de food court, het hoofdzwembad en de winkel is) en Aruba (daar waar onze kamer zich bevindt).

Centertown (Food Court etc.)

Toegangspoort richting Centertown

Bushalte "Old Port Royale"

Bushalte sign van Aruba

Informatie over Aruba in de bushalte

Overzicht van Aruba (wij logeren in gebouw 54)
In Magic Kingdom doen we eerst nog wat attracties waarvoor ik tijdens de lunch fastpasses had gereserveerd. Daarna nemen we plaats op de route van de parade. Het is weer lekker warm en we verbranden onze billen bijna als we even op de grond gaan zitten. Met de blote huid is de grond te heet om aan te raken maar met een stukje stof er tussen gaat het net. We zitten vlakbij de deur van de kerstwinkel dus af en toe voelen we lichtjes een koelbriesje van de airco onze kant op komen. Als de parade langskomt, gaan we weer staan en genieten van dit spektakel. Het is een prachtige parade met van alles wat. De foto's spreken voor zich.

Belle en het Beest

Cinderella

Frozen, de zusjes

Frozen "Olaf"

Oeps, waarvan is die ook al weer?

O ja, Tangled!

Ariel

Peter Pan

Kapitein Haak

Tic Toc

Merida

Merida

Merida

Maleficent

Maleficent

Maleficent

Maleficent

Vuurspuwende Maleficent

Pinokkio

Donald and Daisy

Mickey and Minnie

Mickey Mouse
Na de parade hebben we het gevoel gesmolten te zijn. We koelen wat af in de kerstwinkel waar we voor stonden en nemen wat te drinken. Als we deels weer vaste substantie zijn geworden, doen we nog een paar attracties en gaan daarna op weg naar Downtown voor het diner. We hebben daar een tafeltje gereserveerd in het Rainforest Café.


Het voordeel van maar met zijn tweeën zijn, is dat je bijna overal sneller aan de beurt bent. De grote groepen moeten over het algemeen toch wat langer wachten en wij kunnen steeds binnen een paar minuten nadat we ons gemeld hebben aan tafel.

We krijgen een tafeltje toegewezen bij deze olifant:



Het eten bij Rainforest Cafe (en ook bij T-Rex) is altijd wel goed te noemen. Ik neem een soort van mixed fish en het smaakt prima (ik kan het alleen niet helemaal op)

Tilapia, coconut shrimp, iets van shrimp en scallops in creamy sauce en caribbean rice

Ook lekkere toeten: cheese cake en mango sorbet
 Na het eten lopen we via een paar winkels terug naar de bushalte, het is weer genoeg geweest voor vandaag.


De volgende dag, woensdag, begint helemaal lui. We slapen een soort van uit en gebruiken de ochtend voor facetimen en de was. Daarna gaan we richting Hollywood Studio's.



We volgen een van de vele vlaggen van een Braziliaanse groep. Het is ons een raadsel waarom deze mensen met een gids door de parken lopen. Zo ingewikkeld zijn de parken nu ook weer niet en echt handig is het ook niet om met 50 man in een attractie te gaan. Deze gids moest overigens even op de map kijken om te weten waar ze haar groep naar toe moest brengen.

Follow the Flag
 Wij gaan voor een lunch van een vegetable sandwich, carrot sticks en strawberry parfait.

Lunch!
We lopen door het park en snuiven de sfeer op. Het weer is goed maar iets later in de middag voelen we toch wat druppels. Dan is het een uurtje een beetje wisselvallig, dan weer regen en dan weer droog. Daarna komt de zon goed door en blijft het verder droog.

Toevallig een kikker gezien?

Straat in de Studio's

Onze volgende (cruise) vakantie is al geboekt dus hier hoeven we niet naar binnen.
 Er is in de Studio's altijd wel wat te beleven. Dit keer kijken we naar de Annual Stockholder Meeting.




Na Tower of Terror bekijken we de show van Belle en het Beest en kunnen daarna gelijk door voor de Rock 'n Roller Coaster.

Belle leest het Beest voor

De kus aan het einde van de show
 We hebben nog wat veel snack credits van het dining plan en besluiten er een in te wisselen voor een ijsje.

Voor 1 snack credit krijg je twee cookies en twee bollen ijs (goede deal!)
 We lopen nog minimaal zes keer het park rond om de calorieën van het ijs te verbranden in plaats van dat ze rechtstreeks naar de heupen gaan. Als afsluiter van deze parkdag zien we de Indiana Jones show nog maar een keer.
Voor het avondeten bezoeken we de Animal Kingdom Lodge. Een aantal jaar geleden hebben we hier ook gelogeerd. Het is echt een prachtig resort waar we best nog een keer willen verblijven. Misschien in de toekomst als we een goede deal via David's Vacation Club kunnen krijgen.

De hal van de Animal Kingdom Lodge

Lamp
We eten in het buffet restaurant "Boma" waar heerlijke Afrikaanse gerechten worden geserveerd.
Boma
Oké, nog meer foodporn:

Groente soep, squash soep, naan, hummus, sla, brood en mealie bread

Basmati rijst, pap, paneerkaas in saus, couscous en somosa's met chutney

Chocolat brownie, ananas cheese cake en apple crumble met vanille saus

Na het eten dacht ik werkelijk waar dat ik zou knappen. Misschien hadden we dat ijsje in de Studio's beter niet kunnen nemen….. Ach het is vakantie en we genieten er lekker van. Over een paar dagen is het over en zijn het geen snack credits meer maar Weight Watchers points.

Morgen bezoeken we Animal Kingdom nogmaals en lunchen we in Kona Cafe in the Polly (al moet ik nu even niet aan eten denken).
Marianne, wat wil je op je rice crispy Mickey? We maken er ook een voor jou want we hebben er nog genoeg snack credits voor.


4 opmerkingen:

  1. Heerlijk met dat warme weer een beetje rond dobberen in Tphoon Lagoon.
    Ziet er allemaal weer geweldig uit. Leuk de vernieuwde parade en heerlijk weer. beter te warm dan te koud!
    genieten maar weer!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei! Witte choc, oreo koek en nogmaals witte choc! :)

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hahaha wat een heerlijke dagen met heerlijk eten.....leuk hoor al die foto's van de gerechten. Ennuh aan weight watchers denken we nog even niet :).

    BeantwoordenVerwijderen